Wednesday, March 31, 2010

Дали ни требаат пари за да бидеме чисти?

Колку треба да биде платата на еден човек за тој да знае дека не треба да фрла ѓубре кај што ќе му текне?
Колкаво ниво на едукација е потребно за да размисли човек дека нема никој да дојде од Јапонија да ни ги исчисти улиците?
Дали улицата оддалечена на 2 метри од нашиот дом е сопственост на Руанда? Ако да, дали луѓето од Руанда би се налутиле ако ние се грижиме за таа улица?

Пример:
1 comment: